Административния съд в София днес окончателно реши да не се броят

...
Административния съд в София днес окончателно реши да не се броят
Коментари Харесай

Манолова ще обжалва решението на съда да няма повторно броене на бюлетини

Административния съд в София днес окончателно реши да не се броят наново бюлетините в няколко секции с фрапантни нарушавания в протоколите от локалния избор. Това заяви Мая Манолова, която се пробва да реализира анулиране на вота. Лидерката на „ Изправи се.БГ “ счита да апелира днешното дефинитивно решение.
Съдът одобри показаните от юристите на Манолова доказателства, само че ги остави без последици, тъй като няма възражения от членове на СИК и става дума за аритметическа неточност. Окончателно решение дали да има анулиране на изборите в София ще бъде взето в понеделник.
" Доказахме нашите изказвания за основни нарушавания във връзка с правенето на изборните описи, секционните протоколи, недействителните бюлетини и че те са основателни. Простата аритметика сочи, че нарушаванията, които сме показали, надвишават разликата сред двамата претенденти за кмет. Става дума за над 3000 жители на членки от Европейски Съюз, които нелегално са включени в изборните описи, защото подадените заявки са едвам 44. Близо 7770 да дописани в спомагателната страница на секционните протоколи. А 98% от тези протоколи са без подписи на ръководителя и секретаря на СИК. Недействителните бюлетини са 7000, по делото се обясни, че СИК не са били известени от ЦИК по какъв начин би трябвало да се броят те ", изясни Манолова.
Тя добави, че съдът е позволил 408 протокола от СИК, в които са правени ремонти на резултатите от вота, а не става дума за аритметична неточност, както се стимулира съдът.  
Според Манолова разликите надвишават резултатите сред двамата претенденти. Тя изясни, че в нарушавания на закона ОИК е разположила повече от 10 пункта за предварителна инспекция, в които са взели участие чиновници от администрацията. Чувалите са отваряни и са дописани гласоподаватели. Не излиза наяве какво са отразили преброителите ОИК. 
" Тези тежки нарушавания опорочават крайния резултат и основават възприятие на съмнение у жителите ", разяснява още Манолова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР